RAKIJE NASLEĐE

Ekskluzivne rakije

Nasledili smo je od naših predaka, utkali u nju svo svoje znanje, i ponosno je ostavljamo u amanet budućim generacijama.

O NAMA

Destilerija Blagojević

Porodica Blagojević se generacijama unazad bavi voćarstvom I proizvodnjom voćne rakije. Vremenom je s generacije na generaciju nasleđivano znanje I tajne održavanja zdravih zasada voća I destilisanja kvalitetne voćne rakije.

Destilerija Blagojević

rakije koje vam nudimo

Rakija traži vreme, posvećenost, strast i stalno prisustvo. Sve te elemente u kombinaciji sa istinskim kvalitetom, pretočili smo u boce.

Ova rakija, starila najmanje 3 godine u buretu od srpskog hrasta, dobijena od 2 sorte šljiva, predstavlja ulaznicu u društvu kvalitetnih šljivovica.

Destilerija Blagojevic

Premium rakija, starila 5 godina u hrastovom buretu, dobijena kupažom 3 sorte šljiva, višestruko nagrađivana zlatnim medaljama za kvalitet. 

Ekskluzivna rakija, starila 8 godina u hrastovom buretu, kupaža 4 sorte šljiva, dolazi u malim, limitiranim serijama i predstavlja kupažu naših najboljih rakija.

Premium kvalitet, izražene mirisne note, kao i tipičnost, svrstavaju ovu rakiju, dobijenu od autohtonih sorti Leskovačke i Vranjske dunje, u sam vrh naše ponude.

tradicija kvaliteta

Proces proizvodnje

Jedna smo od retkih destilerija koja ima potpuno zaokružen proces proizvodnje ,,Od Šljive do čaše''
GDE DEGUSTIRATI

SVI PUTEVI VODE DO NASLEĐA

Rakija traži vreme, posvećenost, strast i stalno prisustvo. Sve te elemente u kombinaciji sa istinskim kvalitetom, pretočili smo u boce.

Destilerija Blagojević

Kontaktirajte nas

Kontakt informacije

Adresa:

Trinaesti Oktobar BB
Svrljig 18360, Srbija

Kontakt telefon:

+381 18 822-106

Zanimljivosti o rakiji
Šljiva je kraljica svih rakija

Rakije se dele u odnosu na voće od kojeg su napravljene ili na sastojke koji su joj pri pravljenju dodati, kao što su određene trave, bobice kleke i slično. U odnosu na to imamo šljivovicu, odnosno šljivovu rakiju – prepečenicu, kajsijevaču, dunjevaču, lozovaču, travaricu, klekovaču itd. Ipak, kako je mnogim rakijama poput travarice i klekovače upravo šljivovica baza, slobodno možemo reći da je šljivovica kraljica svih rakija. Jedino kraljevske rakije mogu da izdrže da budu u dodiru sa hrastom čak trideset godina.