RAKIJE NASLEĐE

Proces proizvodnje

01

Voće

Posedujemo sopstvenu plantažu sa oko 30 000  stabla šljive, a nadmorska visina od 600m i kasna berba nam daju komparativnu prednost u pogledu aromatskog kompleksa samog ploda.  Uz strogo kontrolisanu zaštitu i optimalnu berbu u fazi pune zrelosti obezbeđujemo visok kvalitet ulaznog voća  jer „Rakija se stvara u voćnjaku“. 

02

Prerada voća

Priprema i prerada voća se radi samo par sati nakon berbe, što omogućava minimalne gubitke a voće zadržava svežinu i zaštićeno je od ukvarivanja. Sama obrada šljive se ogleda u njenom odkoštavanju, sitnom mlevenju i tretiranju selekcionisanim kvascima i ostalim potrebnim enološkim sredstvima.

03

Fermentacija i destilacija

Proces fermentacije se sprovodi u zatvorenim tankovima pod kontrolisanim uslovima u pogledu održavanja temperature i higijene uz konstantno praćenje parametara vrenja. Destilacija se odvija na bakarnim kazanima, uz strogi nadzor tehnologa i iskusnog tima radnika a uz primenu najviših dostignuća iz oblasti proizvodnje jakih alkoholnih pića.

04

Odležavanje

Naše rakije od šljive odležavaju isključivo u buradima od domaćeg hrasta i to od 3 do 8 godina u zavisnosti od serije. Smatramo da je rakijski (barique) podrum ogledalo svake destilerije.

05

Pakovanje

Nakon sazrevanja, kupažiranja i egalizacije, rakija završava svoj put u boci. Nudimo širok dijapazon  pakovanja od 50ml do 1000ml zapremine staklenih boca kao i inovativno pakovanje u kesici od 30ml. Raspolažemo stalnim lagerom i u mogućnosti smo da odgovorimo na svaki zahtev kupaca u najkraćem roku.

06

Konzumacija

Na kraju, rakija završava svoj put u čašici gde nestrpljivo čeka konzumenta kome će pokazati svu raskoš prave srpske šljivovice. Mi smo je stvorili a Vi u njoj uživajte.